Пигменти

Какво е пигмент ?

Пигментите са основната съставка в сенките, заедно с разредителите. Обикновено, когато се добавят разреждащите вещества, те притъпяват цвета на пигмента и без тях пигментите могат да съхранят наситеността си, както и да запазят блясъка си. Именно това е и съществената разлика между пигментите и обикновените сенки за очи- невероятната наситеност и концентрираност на цвета, която се достига с лекота с пигмента. Сами по себе си те са изключително фини и меки, с консистенцията на пудра, като могат да бъдат, както матови, така и перлени.

 

Защо на пазара има значително повече сенки за очи и защо пигментите обикновено са непресовани?

На пазара преобладават предимно сенки, защото при разреждане на пигмента с други вещества, той по-лесно може да се задържи в пресовано състояние, но за сметка на това губи не само интензивността си, но текстурата му също се нарушава и често това води до тебеширена текстура. Затова и почти всички пигменти на пазара са непресовани- за да не загубят чистотата на ценните си свойства. Всяка марка разполага със своя оригинална формула на продукта, като нашата е изработена изцяло от висококачествени немски съставки и се характеризира с кадифена текстура и възможност за активиране с вода.

Много хора не подозират, но непресованите пигменти, често са по-лесни за употреба от обикновената пресована сянка. Благодарение на свойствата си, нашите пигменти са изключително лесни за нанасяне, както с пръст, така и с четка, като и в двата случая може да се достигне с лекота или пълна наситеност на цвета или нежна ежедневна визия. При активиране с вода продуктите ни се превръщат в течна сянка или очна линия в зависимост от концентрацията.

Можем спокойно да заключим, че другата съществена разлика между сенките за очи и пигментите е, че качествените пигменти разполагат с много по-широкоспектърна възможност за употреба. Например, озаряващите ни пигменти- хайлайтъри, благодарение на фините си свръх рефлективни частици, спомагат за постигане на различен ефект в зависимост от това как се поставят. При нанасяне с пръст или различни видове четки, частиците могат да застанат в различна наситеност, а при употреба върху хидратираща база или след термална вода с лекота се достига огледален ефект.
Могат дори да се използват върху червило, за блясък вместо гланц или като блясък за тяло.

 

Повече за различните начини за употреба на нашите концентрирани пигменти, очаквайте скоро в блога ни!

Наситените ни пигменти са специално създадени, както за професионална употреба, така и за любители. Те с лекота могат да подчертаят красотата ви, да освободят вашата креативност и да допринесат за вашето уникално преживяване…

Recommended Posts